22 Ιουν Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στην εκμετάλλευση του Κονγκό από τις Ευρωπαϊκές πολυεθνικές

Γράφτηκε από τον Κατηγορία Ομιλίες Διαβάστηκε 40 φορές σχόλιο Add new comment
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Βρυξέλλες, 22/6/2016

Όχι στην εκμετάλλευση των πληθυσμών του Κονγκό από τις Ευρωπαϊκές πολυεθνικές είπε για άλλη μία φορά σε ομιλία του σήμερα 22-6-2016 ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες παρεμβάσεις στην Ευρωβουλή είχε κάνει ο Νότης Μαριάς και στις 11/2/2015 (http://notismarias.gr/2015/02/) και στις 2/12/2015.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής: «Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι η μεγαλύτερη χώρα της Κεντρικής Αφρικής και συνάμα μία από τις πλουσιότερες σε ορυκτά. Δυστυχώς όμως, εκεί οφείλονται σε μεγάλο βαθμό και η έξαρση βίας που γνωρίζει η χώρα αυτή. Τον περασμένο Δεκέμβριο υπερψηφίσαμε πρόταση που καταδίκαζε τις παράνομες δραστηριότητες εξόρυξης που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Εθνικό Πάρκο Βιρούνγκα, ένα πάρκο με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στην Αφρική και Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO.»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Οι βιαιοπραγίες στην περιοχή του Βόρειου Κίβου ξεκινάνε περίπου την ίδια περίοδο που διεξάγονται οι πρώτες σεισμολογικές έρευνες, στο τέλος του 2014. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, μετράμε ήδη περισσότερους από 600 νεκρούς, αποτρόπαιες σφαγές στη περιοχή Μπένι τον Μάιο, με θύματα εγκύους, μικρά παιδιά και ηλικιωμένους».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς είπε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει όχι μόνο να καταδικάσει αυτές τις απάνθρωπες πράξεις αλλά και να λάβει αυστηρά μέτρα για να σταματήσει οποιαδήποτε ανάμιξη ευρωπαϊκών πολυεθνικών στις παράνομες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο Ανατολικό Κονγκό. Ιδιαίτερα, πρέπει να εξετάσει τις καταγγελίες συνεργασίας πολυεθνικών εταιριών με ομάδες ενόπλων με στόχο την τρομοκράτηση και τον διωγμό των ντόπιων πληθυσμών».       

Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση