17 Ιουν Νότης Μαριάς για το Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ: Ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν γίνεται με τρόικα και μνημόνια

Γράφτηκε από τον Κατηγορία Ομιλίες Διαβάστηκε 34 φορές σχόλιο Add new comment
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Βρυξέλλες, 17/6/2016

Στο Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ αναφέρθηκε με παρέμβασή του στις 8/6/2016 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Επίτροπο Γ. Κατάινεν «το Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ όσον αφορά την Ελλάδα έχει αποτύχει γιατί η τρόικα, στην οποία συμμετέχει η Κομισιόν, έχει επιβάλει ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον για την Ελληνική κοινωνία και την επιχειρηματικότητα. Έχει μειώσει μισθούς και συντάξεις, που σημαίνει μείωση της αγοραστικής δύναμης στην Ελληνική αγορά, που αποθαρρύνει τις επενδύσεις. Έχει αυξήσει η τρόικα τους έμμεσους φόρους και τον συντελεστή φορολογίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αυτό οδηγεί σε λουκέτα».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Αντί η τρόικα να επιστρέψει στην Ελλάδα τα κέρδη της ΕΚΤ και των Κεντρικών Τραπεζών, τα SMP’s και ANFA’s, ύψους 10 δις ευρώ μέχρι το 2020, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ για την ανάπτυξη, κρατάει τα χρήματα αυτά το ESM. Τέλος, η παραπομπή της ρύθμισης του Ελληνικού χρέους στις Ελληνικές καλένδες επιβαρύνει το οικονομικό κλίμα και αποθαρρύνει τις επενδύσεις».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Άρα λοιπόν το Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ μπορεί να στηρίξει την Ελληνική οικονομία μόνο εάν η Ελλάδα απαλλαγεί από το μνημόνιο και την τρόικα. Αυτό πρέπει να το αντιληφθείτε.»

Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση