Έγραψαν: "http://www.alpha965.gr, 29/5/2017 - Με σύνθημα “να πετάξουμε την τρόικα έξω από την πατρίδα μας” το κόμμα του Ν. Μαριά"

Η αξιοποίηση εργαλείων, κανονισμών και καθεστώτων ειδικής μεταχείρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, με στόχο “να πετάξουμε την τρόικα και τους δανειστές έξω από την πατρίδα μας” ήταν το κεντρικό μήνυμα στη διάρκεια της παρουσίασης της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος “Ελλάδα-Ο Άλλος Δρόμος” στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 28/5, από τον πρόεδρό του, Νότη Μαριά.

Ο Ν. Μαριάς, ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και καθηγητής ευρωπαϊκών θεσμών στο πανεπιστήμιο Κρήτης, οριοθέτησε ως βασικό στόχο του κόμματός του την ακύρωση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων που τις συνοδεύουν, δίνοντας έμφαση στους νόμους για το ασφαλιστικό και εκείνους οι οποίοι άνοιξαν το δρόμο για την παραχώρηση τόσο της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών, όσο και της δημόσιας. Μάλιστα ο κ. Μαριάς συμπλήρωσε πως “εάν γίνουν μεταβιβάσεις της ακίνητης περιουσίας ιδιωτικής και δημόσιας, θα ακυρωθούν” εφόσον το κόμμα του αναλάβει, εν ευθέτω χρόνω, την εξουσία.

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής παρέπεμψε το κοινό το οποίο συμμετείχε στην εκδήλωση, στον ευρωπαϊκό κανονισμό 472 του 2013 της Ε.Ε. ο οποίος αναφέρει πως “κάθε υπερχρεωμένη χώρα μπορεί να εξετάζει τη φύση του χρέους της” και χαρακτήρισε “εκ του πονηρού” την άτυπη επιτροπή αλήθειας την οποία σύστησε η τότε πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Ιανουάριο του 2015. Ο ίδιος υπενθύμισε τη δήλωση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ το 2010 για το ελληνικό χρέος, ο οποίος είχε πει “γνώριζα (σ.σ. για το χρέος), αλλά δεν μιλούσα γιατί γίνονταν τεράστιες εξαγωγές γερμανογαλλικών προϊόντων”, με τον κ. Μαριά να τονίζει πως μέρος του ελληνικού χρέους “θα διαγραφεί με διαδικασίες της Ε.Ε.”

Ένας άλλος τρόπος ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, είναι η μέθοδος του PSI το 2012, επεσήμανε ο κ. Μαριάς λέγοντας “η Ελλάδα οφείλει στον EFSF (σ.σ. ιδιωτική εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο) 130 δισεκατομμύρια ευρώ. Γίνεται νομικά να διαγραφούν όπως έγινε με το PSI. Γίνεται, έγινε και αυτή τη φορά θα γίνει προς όφελος του λαού”, όπως επίσης το χρέος που οφείλει η χώρα στον διάδοχο του EFSF, τον ESM, “θα διαγραφεί όπως έγινε με τα ασφαλιστικά ταμεία (σ.σ. νομικά πρόσωπα δημοσίου Δικαίου).

Διαβάστε περισσότερα:

www.alpha965.gr/