Νότης Μαριάς

Πλατφόρμα Ανοιχτής Διαβούλευσης - ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ!

 

Σας καλωσορίζουμε στην πλατφόρμα διαβούλευσης και ενημέρωσης. Στόχος μας να δημιουργήσουμε ένα δημοκρατικό βήμα δημόσιου διαλόγου με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας. Ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων και διαβούλευσης για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ελληνική και την ευρωπαϊκή κοινωνία. Η πλατφόρμα μας είναι διαδραστική με chats, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και ανάληψη πρωτοβουλιών που κάνουν πράξη μορφές άμεσης και ηλεκτρονικής δημοκρατίας που ξετυλίγουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας νέες μορφές συμμετοχής και παρέμβασης στο δημόσιο χώρο.

Όμως ο ενεργός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης.

Αυτό φιλοδοξούμε να το κάνουμε πράξη μέσα από την πλατφόρμα μας με το newsroom και το webtv απ'όπου θα προβάλλονται ζωντανά σημαντικές συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ενεργός πολίτης σημαίνει πολίτης που ασκεί τα δικαιώματα του αρκεί να τα γνωρίζει.

"Ασκώ λοιπόν τα δικαιώματα μου" απευθείας μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα και υποβάλλω αναφορές, καταγγελίες, γνώμες στους αρμόδιους θεσμούς.

Ταυτόχρονα με μορφές αυτοοργάνωσης οι πολίτες μέσα από την πλατφόρμα οργανώνουν και προβάλουν τις δικές τους εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες.

Πιστεύουμε στην άμεση δημοκρατία, την διαβούλευση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και θεωρούμε ότι η 'εντολή' που πήραμε από εσάς στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 είναι μια καθημερινή αμφίδρομη, ζωντανή σχέση που μπορεί να πραγματώνεται και μέσα από την πλατφόρμα αύτη. Η επικοινωνία μας λοιπόν μπορεί να διευκολύνεται μέσα από την πλατφόρμα με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, σχόλια, έκφραση γνώμης, διαβούλευση και οργανωμένες σε βάθος συζητήσεις στο φόρουμ της πλατφόρμας μας.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη ιστορική συγκυρία για την πατρίδα μας, η πλατφόρμα μας είναι ανοιχτή σε δράσεις αλληλεγγύης για τους χιλιάδες φτωχοποιημένους συμπολίτες μας, τους ανέργους και τη νέα γενιά που διψά για εκπαίδευση, κατάρτιση και δουλειά.

Loading player ...
Επίσημος ιστοτόπος

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή Άμεση μείωση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

eu_fpa.jpg

Στρασβούργο,  14/11/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Την άμεση μείωση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου ζήτησε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στις 13/11/2017.

Όπως επεσήμανε ο Νότης Μαριάς, «η πολιτική συνοχής οφείλει να στηρίζεται και να προωθεί την έξυπνη, τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται ο ρόλος των πόλεων, ο ρόλος των αστικών περιοχών, των αγροτικών περιοχών, των παράκτιων περιοχών και κυρίως των νησιών, αλλά και των ορεινών απομακρυσμένων περιοχών. Έτσι λοιπόν, τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από τις εδαφικές τυπολογίες είναι πολύ σημαντικά εργαλεία».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να αναλύσουμε δεδομένα, όπως είναι το ΑΕΠ των αγροτικών περιοχών, να μετρηθεί η απασχόληση και τι σχέση έχει με την αστικοποίηση. Αυτά τα δεδομένα θα βοηθήσουν κυρίως τις νησιωτικές περιοχές, ιδίως τα νησιά του Αιγαίου τα οποία πλήττονται από την πολιτική της τρόικας, από τα μνημόνια αλλά και από τους χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι εκεί. Άλλο είναι μια πόλη σε ένα νησί του Αιγαίου, όπου έχει αυξημένο κόστος μεταφορών, ενέργειας και άλλο είναι μια πόλη στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Απαραίτητο είναι λοιπόν, να μειωθεί ο ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου διότι μόνο έτσι μπορούν να προχωρήσουν και να ανταγωνιστούν. Στην Τουρκία ο ΦΠΑ είναι 5%, στην Ελλάδα επιβάλλει η τρόικα ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου 24%. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

https://www.youtube.com/watch?v=x-e31CJVBNE